Buitenruimte
De buitenruimte is aangelegd naar ontwerp van Mien Ruys en Arend-Jan van der Horst. De inrichting is gerelateerd aan de opzet en het gebruik van het kantoor. Verdiepte parkeerterreinen aan de voorzijde worden vanaf de straat aan het zicht onttrokken door beukenhagen. Aan de achterzijde is de aanleg afgestemd op het weidse uitzicht over het rivieren- en polderlandschap. Kenmerkend zijn de heldere lange lijnen, de geometrische vormen, in de verharding opgenomen perken en de terrasvormige opzet met betonnen trappen en keermuren met geïntegreerde plantenbakken. De verdiepte en besloten kantoortuin aan de noord-oostzijde heeft een meer informele sfeer met vijver, niervormige perken, slingerpaden en houten vlonders.
Het marmeren beeldhouwwerk 'kern, beweging en de relaties' van Peter van der Locht op het voorplein is een geschenk van de gemeente Nijmegen uit 1976.
Arda van Helsdingen Landschapsarchitectuur kreeg bij de transformatie de opdracht voor de herinrichting van de buitenruimte. Dat het markante Estelgebouw na het vertrek van Royal HaskoningDHV werd herbestemd als woongebouw had ook consequenties voor de buitenruimte. De veelal functionele ruimten kregen meer verblijfskwaliteit. Het gedachtegoed van Mien Ruys was bij de herinrichting leidend. Het zicht op de open polders en de Waal aan de achterzijde was het hoofduitgangspunt. Waardevolle patronen, zoals de gedetailleerde bestrating met een patroon van blokborders aan de voorzijde bleven zo veel mogelijk behouden. Met nieuwe beplanting kregen andere ruimten een beschutte en aangename sfeer tijdens de verschillende jaargetijden. De zorgvuldige transformatie maakte mogelijk dat het oorspronkelijk ontwerp nog zichtbaar bleef terwijl ook voor de bewoners een bijzondere sfeer is ontstaan.
Zie de Estelportfolio van Arda van Helsdingen.